Nämä helpot, proteiinipitoiset patukat ovat täydellinen retkieväs tai välipala. Patukat säilyvät hyvin jääkaapissa tai pakastimessa, joten niitä voi tehdä isommankin satsin kerralla.
Resepti on gluteeniton ja vegaaninen, ja se sopii FODMAP-ruokavalioon. Reseptin on laatinut Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atula.
Vegaaniset maapähkinä-suklaa-proteiinpatukat
8kpl
Pohja
1 dl mantelijauhoja
½ dl kaurajauhoja
1½ kauhallista Nosht pähkinäproteiinia (maustamaton) (n. 1 dl)
½ dl maapähkinävoita
1 dl vaahterasiirappia
2 rkl mantelimaitoa/kauramaitoa
Täyte
2/3 dl maapähkinävoita (crunchy)
½ dl vaahterasiirappia
2 rkl täysruokosokeria (maun mukaan lisää)
1 rkl mantelimaitoa/kauramaitoa
2 rkl sulatettua kookosöljyä (ei välttämätön, mutta tekee täytteestä pehmeämpää)
2 rkl paahdettuja suolapähkinöitä
Kuorrute:
n. 50g tummaa suklaata
Pinnalle rouhittua suolapähkinää
Sekoita pohjan ainekset yhteen. Sekoita kasvimaitoa sen verran taikinaan, että saat siitä muotoiltavan massan. Painele pohja n. 1 cm paksuiseksi suorakulmion malliseksi levyksi leivinpaperin päälle.
Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa. Levitä täyte pohjan päälle tasaisesti. Pakasta n. puolen tunnin ajan, jotta suklaakuorrute tulee jähmettymään paremmin ja nopeammin.
Sulata suklaa, esimerkiksi mikrossa: paloittele suklaa kulhoon ja mikrota 30 sekunnin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulaa. Kuorruta patukat joko suklaaraidoin tai dippaa kokonaan tai puoliksi suklaaseen. Ripottele nopeasti vielä vähän suolapähkinöitä päälle ennen kuin suklaa jähmettyy.
Säilytä viileässä. Säilyvät jääkaapissa pari viikkoa, pakkasessa kuukausia.