Ohita ja siirry sisältöön

Maa

“You don’t always have to train with gritted teeth”

”Aina ei tarvitse puskea hampaat irvessä”

Juuso Simpanen pelasi ammattilaisena jalkapalloa mutta lopetti uransa jo varhain terveysongelmien takia. Uusi intohimo löytyi yllättäen reppureissulla Aasiassa, ja nyt hän tähtää maailman kärkeen polkujuoksussa.

”Olen ihan pienestä asti halunnut olla ammattiurheilija. Aloitin jalkapallon kuusivuotiaana ja lopulta pelasin työkseni useamman vuoden Veikkausliigassa.


Päätin kuitenkin lopettaa jalkapallon pelaamisen jo 22-vuotiaana. Minulla oli ollut terveysongelmia, vatsavaivoja ja ylirasitusta jo pidemmän aikaa, eikä pelaaminen ja treenaaminen enää innostanut.


Minulla ei ollut hajuakaan siitä, mitä tekisin seuraavaksi. Päätin ottaa pienen huilitauon ja lähdin puoleksi vuodeksi reppureissulle Aasiaan miettimään, mitä haluaisin elämältäni.


Pohjois-Thaimaan vuorilla törmäsin ultrajuoksua harrastaviin britteihin. He kertoivat lajista, ja se kiinnosti minua heti. Päätin heti kotiin palattuani osallistua Masokistin unelmaan, sadan kilometrin juoksukilpailuun.


Ensimmäinen kisa opetti paljon kantapään kautta, vaikka kisa kokonaisuutena sujuikin ihan hyvin. Menin alun liian kovaa, ja 60 kilometrin jälkeen tuli seinä vastaan, kun energiat loppuivat.


Heti ensimmäisen kisan jälkeen tuli fiilis että tätä haluan tehdä. Juoksin samana syksynä toisenkin kisan, ja seuraavana vuonna mukaan tulivat polkujuoksukisat. Nyt jälkikäteen mietittynä aloitus meni ehkä hieman överiksi, vaikka kroppa ja jalat sen kestivätkin. Jos tekisin nyt kaiken uudelleen, hakisin ensin vauhtia lyhyemmiltä matkoilta.


Eniten pidän polku-ultrista, sillä niissä pääsee juoksemaan hienoissa paikoissa. Niissä vauhtikin on välillä hitaampaa, joten ehtii ihailla maisemia samalla. Toisaalta myös maantiekisat kiinnostavat, sillä haluan katsoa kuinka lujaa pääsen.


Pari vuotta sitten asetin tavoitteekseni, että kymmenen vuoden sisällä voitan Ultra-Trail du Mont Blancin ja sijoitun polkujuoksun MM-kisoissa kolmen parhaan joukkoon. Uskon että tavoitteet voivat toteutua, se vaatii vain vauhtia lisää. Vahvuuteni juoksemisessa on mielen lujuus. Pystyn kiristämään vauhtia loppua kohti. Olen myös hyvä juoksemaan alamäkiä.


Tällä hetkellä elän aika lailla urheilijan elämää, treenaan ja valmennan juoksijoita aina aloittelijoista useamman päivän kisoja juokseviin kilpailijoihin. Valmentajana kehotan aina kuuntelemaan kroppaa. On tärkeää mennä oman tuntemuksen mukaan, vaikka treeniohjelma sanoisi mitä.


Aina ei tarvitse puskea hampaat irvessä, vaan on osattava ottaa myös kevyitä päiviä. Tätä yritän toteuttaa nykyään myös omassa harjoittelussani: kevyet päivät ovat kevyitä, ja kun treenataan kovaa, niin silloin treenataan kovaa.”Nimi:
Juuso Simpanen

Sijainti: Helsinki

Näin seikkailen: Kruisailen pakettiautoni Päällikön ratissa upeisiin paikkoihin ja lähden juoksemaan, usein ilman suunnitelmaa

Haaveeni: Asua vuorten ympäröimänä

Mottoni: Vähemmän puhetta, enemmän tekoja

Suosikkini Noshtin tuotteista: Mustikka & Eukalyptus vauhtikarkki


Vanhemmat
Uudemmat
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Iän varmistus

Klikkaamalla vahvistat että olet täysi-ikäinen.

Hae

Lisätty ostoskoriin