Ohita ja siirry sisältöön

Maa

FAQ: Coronavirus and training

Treenaaminen ja koronavirus

Miten treenata sisätiloissa? Miten pitää yllä motivaatiota kun kisat on peruttu? Miten muuttunut harjoittelu kannattaa ottaa huomioon ruokavaliossa? Te kysyitte treenaamisesta koronan aikaan, me vastasimme.


Miten treenata sisällä, jos ulkona ei saa liikkua?

Kestävyysharjoittelu onnistuu hyvin, jos kotoa löytyy juoksumatto, pyörätraineri tai esimerkiksi soutulaite. Pidä kiinni treeniohjelmastasi silloin kun se on mahdollista, tai hanki motivaatiota treenaamiseen esimerkiksi Zwiftin kaltaisista ohjelmista, joissa voit ajaa tai juosta virtuaaliporukassa.

Jos kotona ei ole välineitä, vaatii kestävyystreenin tekeminen enemmän luovuutta. Hyödynnä kodin käytävät, rappuset ja penkit, tai tee erilaisia kehonpainolla tehtäviä liikkeitä, kuten burpeita, jotka saavat sykkeen kohoamaan. Sisällä ollessa on myös aikaa keskittyä lihaskunnon ylläpitoon ja liikkuvuusharjoitusten tekemiseen.


Miten pitää yllä motivaatiota, kun harrastusryhmät ja kisat on peruttu?

Keskity positiivisiin asioihin: kesällä odottaviin seikkailuihin ja elämän normalisoitumiseen, läheisten kanssa olemiseen ja säännölliseen harjoitteluun. Myös huumorilla suhtautuminen auttaa: jos tuntui siltä että ei ole ehtinyt treenata kevään kisoja varten, sai ainakin armonaikaa.

Yhteisöllisyys on monelle tärkeä osa harjoittelua, ja siksi järjestämmekin lauantaina 28.3. kello 10 virtuaalisen #eatnosht 10K -juoksukisan, johon voit osallistua mistä päin maailmaa hyvänsä!


Kuinka ottaa muuttunut treeni huomioon ruokavaliossa?

Jos korvaat lihaskuntotreenit aerobisella liikunnalla, muista pitää huolta riittävästä nesteen ja hiilihydraattien saannista. Pitkällä juoksulenkillä tai hikisen sisäpyöräilysession aikana kannattaa nauttia ylimääräistä energiaa ja hypotonista urheilujuomaa.

Jos teet lihaskuntoharjoittelua tavallista vähemmän, voit vähentää proteiinin ja energian saantia, jos kokonaiskuormittavuus laskee.


Kuinka harjoitteleminen vaikuttaa vastustuskykyyn?

Vastustuskyky laskee hetkellisesti rankan treenin jälkeen, ja harjoittelun jälkeisinä tunteina riski ylähengitysteiden tulehdukselle kasvaa. Tämä kannattaa ottaa huomioon treeninjälkeisten aktiviteettien suunnittelussa.

Vastustuskykyä kannattaa ylläpitää syömällä fiksusti. Syö oman energiankulutuksesi mukaan, sillä sekä liian vähäinen että liiallinen energiansaanti heikentää vastustuskykyä. Syö runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sekä huolehdi riittävästä D-vitamiinin saannista. Myös probiooteista, joita löytyy esimerkiksi hapanmaitotuotteista, hapatetuista tuotteista ja kombuchasta, voi olla hyötyä vastustuskyvyn tukemisessa.


Kuinka etätyön tekeminen kannattaa ottaa huomioon ravitsemuksessa?

Jos kuljet työmatkat tavallisesti pyörällä tai juosten, kannattaa muuttunut energiankulutus ottaa huomioon syömisessä. Muista pitää kotonakin kiinni säännöllisestä ateriarytmistä ja syö terveellisiä välipaloja aterioiden välissä. 


Tilaukset Noshtin verkkokaupasta hoituvat normaalisti myös koronavirusepidemian aikana. Pysykää terveinä ja nauttikaa treenaamisesta!

Vanhemmat
Uudemmat
Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Iän varmistus

Klikkaamalla vahvistat että olet täysi-ikäinen.

Hae

Lisätty ostoskoriin