Nämä ilmavat ja suussasulavat, proteiinipitoiset muffinit valmistuvat helposti ja nopeasti. Resepti on gluteeniton ja vegaaninen, ja se sopii FODMAP-ruokavalioon. Reseptin on laatinut Viimeistä murua myöten -blogin Saara Atula.
Mustikka-proteiinimuffinit
12 kpl
2½ dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl mantelijauhoja
1½ dl täysruokosokeria (tai muuta haluamaasi sokeria)
1 tl leivinjauhetta
2 kauhallista Nosht Pähkinäproteiinia (maustamaton)
1 tl kardemummaa
3 dl mantelimaitoa
¾ dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 banaani pilkottuna
2 dl (pakaste)mustikoita
kaurahiutaleita pinnalle
Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään. Sekoita sitten mantelimaito, rypsiöljy ja sitruunamehu kuivien ainesten joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pilko banaani ja sekoita joukkoon.
Voitele/öljyä muffinipellin kolot ja ripottele hieman mantelijauhoja/kaurajauhoja vuokien pohjille ja sivuille, jotta muffinit eivät ainakaan tartu kiinni. Vasta kun olet kaatamassa taikinaa muffinivuokiin, sekoita nopeasti mustikat taikinan joukkoon, jotta ne eivät ehdi värjätä taikinaa. Kaada taikina muffinivuokien reunoille saakka.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Vinkki: kokeile vaihtaa proteiinijauhe suklaan makuiseen pähkinäproteiiniin ja vaihda mustikat vadelmiin!