Noshts berättelse

Vad ligger bakom namnet Nosht? Det är ett namn som står för naturlighet. Ett sätt att leva som handlar om att göra gott för sig själv och de människor man är aktiv med. Gott för oss betyder genuin kvalitet och attityd. En attityd som brinner för att vara aktiv.

Nosht skapar mat som uppmuntrar människor att motionera mer. Hur? Genom att skapa produkter och tjänster som hjälper människor att leva en aktiv livsstil på ett lättillgängligt sätt. Naturligt funktionell näring som är magvänlig och smakar riktigt gott. Vi kallar det ren näring med en twist.

Nosht-communityt består av människor som värdesätter att ha kul samtidigt som de presterar – de är våra ambassadörer för funktionell träning med glädje. Vi kallar dem "Noshters" av en anledning. De gillar lokala råvaror, produkter som gör gott för kroppen och oväntade smakkombinationer – precis som variationen i deras aktiva liv. Dessutom är de sådana som bjuder på ett leende till andra efter ett tufft träningspass.

Teamet

Människorna bakom Nosht som företag brinner för att hjälpa människor att leva en aktiv livsstil på ett lättillgängligt sätt. De kommer från olika bakgrunder, vilket skapar en förmåga för Nosht att skapa livsmedelsprodukter som alltid är överraskande och mycket relevanta för våra liv idag. Här är några höjdpunkter från Nosht-teamet:

När Noshts grundare och cyklist Petteri Kankkunen kämpade med magproblem under långa dagar på cykeln i Alperna, bestämde han sig för att ta reda på vilka livsmedel han kunde äta utan att magen mådde dåligt. Och han är långt ifrån ensam. Enligt vissa studier har upp till 50 % av långdistanslöpare upplevt magbesvär under träning eller tävling.

En annan central figur på Nosht är topptriatleten Kaisa Sali , som drog sig tillbaka från sin professionella idrottskarriär efter att ha kommit på sjätte plats i Ironman-VM 2019 i Kona, Hawaii. Tack vare sin erfarenhet som både världsklassidrottare och idrottsnutritionist vet Kaisa att magbesvär kan vara en betydande nackdel i en tävling. Många idrottare har funnit lindring i låg-FODMAP-dieter, vilka minimerar vissa kortkedjiga kolhydrater som skapar matsmältningsproblem.
”Så många av oss vet hur magproblem kan förstöra ett lopp eller ta bort glädjen i träningen. Precis som att ha starka quadricepsmuskler gynnas du av att tarmen är i toppform. När den är som bäst är en välfungerande mage som en extra muskel som förbättrar energi, näringsämnen och vätskeupptag.” – Kaisa Sali, triatlet och sportnutritionist

Fantastiska smaker som stimulerar dina sinnen

Den erfarna kocken Heikki Liekola ger en ny dimension till funktionell sportnutrition och skapar färdigmat som är lika utsökt som den är funktionell. Heikki har arbetat på flera Michelin-restauranger runt om i Norden.
”För Nosht betyder funktionalitet inte tråkiga, artificiella smaker som är typiska för sportnäring. Sportmat kan vara utsökt, stimulera sinnena och öka känslan av välbefinnande. Det är fascinerande att ta med min kunskap om fine dining till Noshts produkter.” – Heikki Liekola, kock

Vår filosofi

  • Utveckla livsmedel med syfte: Magvänliga livsmedel och drycker som stödjer en välbalanserad kost.
  • Uppmuntra god hälsa och näring: Utbilda människor om vikten av god tarmhälsa och näring för både kortsiktiga resultat och långsiktig hälsa.
  • Främja en hälsosam och hållbar livsstil genom att använda riktiga, helt naturliga ingredienser.
  • Främja livsmedelssäkerhet och hållbara inköp: Veta var våra ingredienser kommer ifrån och se till att deras källa är hållbar.
  • Minimera avfall: Skapa innovativa sätt att minska förpackningar och matsvinn.